Meniu Uždaryti

Pasisveikinimas su poezija

Pavasaris visada žadina norą dalintis grožiu, gėriu, gera nuotaika. Didįjį Šv. Velykų ketvirtadienį Universiteto klausytojai rinkosi į popietę “Pasisveikinimas su poezija”.

Popietė surengta neatsitiktinai, nes UNESCO kovo 21- ąją yra paskelbusi Pasauline poezijos diena.

Skambėjo eilės, dalintasi mintimis apie poeziją, jos kūrėjus. Jausmingai Justino Marcinkevičiaus eiles skaitė Angelė Banienė. Net trys Universiteto klausytojos – Angelė Armanavičienė, Zita Kazokevičienė, Vida Liutkevičienė –  pradžiugino savo kurtais posmais. Angelė ir Zita jau yra išleidusios savo eilėraščių knygutes. Jų eilėse girdėjome ir nūdienos problemas, ir gyvenimo džiugesį, tikėjimą, kad sėkmė lydi kiekvieną, to trokštantį.

Poezijos popietėje dalyvavo bei eiles skaitė svečiai –  Kėdainių PRC Atvirosios jaunimo erdvės darbuotoja Violeta Povilaitienė su lankytojais Yaroslav ir Kamile.  Yaroslav atvykęs iš Ukrainos, jau trys mėnesiai su šeima gyvena Kėdainiuose ir mokosi Kėdainių PRC. Jis eiles skaitė ukrainiečių kalba. Gražiomis dainomis poetinį skambesį papildė Senojo Kėdainių TAU moterų ansamblis „Šerkšnė“. Renginį organizavo ir vedė Vida  Liutkevičienė.

Tokios poezijos popietės praturtina žmogaus sielą, leidžia atverti kelius ne tik į buvusius, bet ir į naujus pasaulius. Visi dalyvavę išėjome puikios nuotaikos, laukdami kitų susitikimų.

Irena Putnienė, Senojo Kėdainių TAU klausytoja