Meniu Uždaryti

SENOJO KĖDAINIŲ TAU ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS

2023-05-09 įvyko Senojo Kėdainių TAU visuotinis ataskaitinis susirinkimas. Šie ir ateinantys metai mūsų universitetui – jubiliejiniai. Jau 15 metų Kėdainiuose veikia Trečiojo amžiaus universitetas, tuo metu įkurtas kaip Medardo Čoboto TAU Kauno apskrities filialo Kėdainių humanitarinių ir socialinių mokslų fakultetas. Nuo 2019 m. birželio 7-osios – tai jau savarankiškas juridinis vienetas, vykdantis vyresniojo amžiaus žmonių neformalųjį švietimą – Senasis Kėdainių trečiojo amžiaus universitetas (TAU).

Susirinkusiuosius dainomis pasveikino Kėdainių PRC gimnazistė Saulė Chodoravičiūtė ir TAU moterų vokalinis ansamblis ,,Šerkšnė” (vadovė Lina Karpienė).

Senajame Kėdainių TAU šiais mokslo metais – 103 klausytojai. Susirinkime dalyvavo 57. Susirinkimo pirmininkė buvo Vida Liutkevičienė, sekretorė – Irena Putnienė.

• Rektorė Gražina Jedemskienė pristatė 2022 metų TAU veiklos ataskaitą.
• Apskaitą tvarkanti Laimutė Skačkauskienė – TAU finansinę ataskaitą.
• Kontrolės komisijos pirmininkė Angelina Gadeikienė patvirtino, kad finansinė ataskaita teisinga ir susirinkimas ją patvirtino.
• Patvirtinti grupių seniūnai – Vanda Gudavičienė, Stanislova Slavinskienė, Kristina Župerkienė, Audronė Ananjeva.
• Viešinti universiteto veiklas išrinktos TAU klausytojos – Vanda Petrauskienė, Emilija Lelevičienė ir Irena Putnienė.
• Už sporto veiklų koordinavimą atsakinga Jūratė Servienė.
• Už linijinių šokių grupės veiklą – Irena Putnienė.

Pasidžiaugta Kėdainių rajono savivaldybės patvirtintu būsimo projekto „Senjorų į(si)traukimas

į savanorišką ir bendruomeninę veiklą“ finansavimu, nes kitais mokslo metais bus galima organizuoti kompiuterinio raštingumo, siuvimo kursus, tęsti dainavimo, rankdarbių studijos

veiklą, klausytis paskaitų apie efektyvius konfliktų sprendimo būdus, apie Laiko gramatiką ir gyvenimo džiaugsmo pajautimą, organizuoti išvyką į Medardo Čoboto TAU. Galiausiai bus išleistas reprezentacinis jubiliejinis su Senojo Kėdainių TAU veiklą įamžinančiomis nuotraukomis 2024-ųjų metų kalendorius. Renginį užbaigė šauniojo linijinių šokių kolektyvo (vadovė Rūta Pliučiuvienė) pasirodymas.

Gražina Jedemskienė ir Irena Putnienė