Meniu Uždaryti

Pažink pasaulio skonius

        2023 m. lapkričio 20 – 24 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos iniciatyva 24-ąjį kartą organizavo  tradicinę suaugusiųjų švietimo savaitę “Mokymosi tinklai“. Lapkričio 22 dieną Kėdainių profesinio rengimo centras organizavo mokymus “Pažink pasaulio skonius” Senojo Kėdainių trečiojo amžiaus universiteto klausytojoms.

      Penkiolika “Senojo Kėdainių TAU” studenčių atskubėjo į PRC mokomąją virtuvę. Mus sutiko gerai nusiteikusi Kėdainių PRC valgyklos vedėja profesijos mokytoja Žydronė Noreikienė. Ji trumpai papasakojo, kokių šalių ir kokius kepinius išmoksime pasigaminti. Tai bus gruziniški “Chačapuri”, itališki migdolų sausainiai “Mandorla” ir prancūziški pyragėliai “Šu”. 

      Taigi, pasipuošėm virėjų kepurėlėmis, prijuostėmis ir kibome į darbus. Maišėme, minkėme, kepėme. Mokytojai Žydronei buvo pateikta dešimtys klausimų, į kuriuos ji mums atsakė kantriai, mielai ir profesionaliai. Visos mokymo dalyvės dalinosi sukaupta maisto gamybos patirtimi. 

      Praėjus trims gamybos valandoms kepiniai puikavosi ant stalo. Sėdome ragauti, kaip pavyko nauji pasaulio skoniai gaminami su lietuviška patirtimi. Ilgai netilo diskusijos. Džiaugėmės sėkme – pavyko. Čia pat ir Kalėdos. Naujais kepiniais vaišinome namiškius ir draugus. 

      Dėkojame Kėdainių profesinio rengimo centrui  ir valgyklos vedėjai  Žydronei Noreikienei už perteiktas žinias ir galimybę pažinti naujus pasaulio skonius. 

 

Janina Velutienė, Senojo Kėdainių TAU klausytoja