Meniu Uždaryti

Ar žinome, kaip išlikti sveikiems ir žvaliems?

   Vykdant projektą ,,65+ asmenų nelaimingų atsitikimų ir traumų prevencija – 2″ 2023 m. gruodžio 12 d. Senajame Kėdainių TAU vyko protų mūšis ,,Močiutė mūsų jauna, su džinsais ir tekina”. Varžėsi keturios komandos po 5 dalyvius. Komandos pasirinko gana šmaikščius pavadinimus: „Snieguolės“, „O-HO-HO“, „Nėra sporto-nėra gyvenimo“, „Le Donne‘.

   Komisija komandoms pateikė 20 klausimų sveikos mitybos, sveikos gyvensenos, medicinos, sporto temomis. Iš keturių atsakymų reikėjo pasirinkti vieną teisingą. Darbas komandose vyko labai aktyviai ir, reikia pripažinti, atsakymai buvo greiti ir dauguma teisingi. Komisijai suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad dvi komandos pateikė teisingus atsakymus į 17 klausimų ir dvi komandos – į 18 klausimų.

   Galima daryti išvadą, jog dirbta darniai ir parodyti puikūs rezultatai. Komandų nariai mąstė, diskutavo tarpusavyje. Padėjo ir gyvenimo patirtis, ir sveikatos projekto metu atgaivintos bei naujai įgytos žinios. Žinių mūšyje nugalėjo draugystė, protas ir išmintis. Organizacinis komitetas, vadovaujamas rektorės Gražinos Jedemskienės, visas komandas apdovanojo sveikuoliškais kalėdiniais prizais. Nebuvo nuskriausta ir komisija.

   Dar ilgai netilo diskusijos apie įvykusį protų mūšį, tartasi dėl planų kitiems renginiams. Svarbu, kad nebuvo abejingų nei dalyvių, nei sirgalių tarpe. Lengva organizuoti renginius, kai mūsų kolektyve vyrauja geranoriškumas, dėmesingumas vienas kitam, noras dirbti komandoje.

   Ačiū Janinai Lekečinskienei ir visiems prisidėjusiems prie renginio, padėjusiems man jį organizuoti. Dėkoju komandų nariams už sumanumą ir parodytas žinias. Ypatinga padėka VSB specialistei Rimai Proscevičiūtei už ŗūpinimąsi mūsų sveikata, patarimus, pamokymus. Senojo Kėdainių TAU klausytojų anūkai drąsiai gali pritarti protų mūšio pavadinimui: „Močiutė mūsų jauna, su džinsais ir tekina”. Laukiame daugiau tokių renginių.

Elena Petkevičienė, Senojo Kėdainių TAU klausytoja