Meniu Uždaryti

Adventinė popietė „Moki žodį- žinai kelią“

           Mūsų protėviai mokėjo laukti švenčių. Nuo seno lietuvių papročiuose ir tradicijose buvo užfiksuota, kad iki Kalėdų reikia atlikti visus didžiuosius darbus, atiduoti skolas. Tai gražiausias, paslaptingiausias laikotarpis, skirtas pabendrauti su artimaisiais, susikaupti. Šiai tradicijai ištikimi liko ir Kėdainių senojo TAU universiteto klausytojai.

           Gruodžio 19 dieną visi rinkomės į adventinę popietę „Moki žodį, žinai kelią“. Mus pasitiko gražiai papuoštos patalpos, jautėsi šventinis šurmulys. Renginio pradžioje laukė siurprizas. Scenoje pasirodė Kėdainių PRC merginų duetas dainą skirdamas universiteto klausytojams. Antrąją  dainą  atliko jau kartu su universiteto moterų ansambliu „Šerkšnė“. Šis epizodas sujaudino daugelį. Geriau pademonstruoti jaunosios kartos ir senjorų dvasinius ryšius vargu ar įmanoma.

          Tai buvo ne tik tradicinė proga pasidžiaugti pirmojo mokslo metų pusmečio rezultatais, bet ir pasakyti, jog 3 projektai,  kuriuos finansavo Kėdainių rajono savivaldybė, sėkmingai įgyvendinti. Tai – neformalaus suaugusiųjų švietimo programos projektas „Gebėti (susi)kalbėti – (susi)pažinti – su(si)tarti“, NVO stiprinimo ir veiklos plėtojimo programos projektas „Senjorų į(si)traukimas į savanorišką ir bendruomeninę veiklą“ bei sveikatos projektas „65+ asmenų nelaimingų atsitikimų ir traumų prevencija – 2“.

          Į šventę atvyko rajono meras Valentinas Tamulis ir daugiau garbių svečių, kuriems nesvetima universiteto veikla, taip pat Kėdainių PRC vadovai ir dėstytojai, padedantys senjorams kurti įdomų gyvenimą, šviestis ir tobulėti. Gražius ir šiltus sveikinimo žodžius tarė TAU rektorė Gražina Jedemskienė kartu aptardama, kaip sekėsi įgyvendinti projektus. Prasmingus palinkėjimus išsakė šventės svečiai, padrąsindami ir toliau aktyviai tęsti pradėtus darbus, kibti į naujus.

           Renginio režisierė ir vedėja Vida Liutkevičienė kvietė ir kvietė vis naujas veiklas demonstruoti universiteto klausytojus. Savo siuviniais stebino siuvimo būrelio moterys,  sukūrusios ne tik įdomų filmuką apie savo darbus, bet ir pademonstravusios savo pasiūtas sukneles, kurios privertė aiktelėti iš nuostabos – kokios gabios mūsų kolegės. Dėmesį traukė ir rankdarbių būrelio suvenyrai, dėžutės, žibintai ir kiti kūrinėliai, nereikalaujantys išskirtinių ir brangių medžiagų, bet dvelkiantys šiluma. Karštų plojimų sulaukė linijinių šokių studijos šokėjos, dar kartą visiems skeptikams įrodžiusios, kad demonstruoti gražų judesį, laisvumą, įsijautimą į muziką amžiui ribų nėra. Kad universiteto klausytojams aktuali ir sportinė veikla, parodė baseine mankštas lankančios moterys. Iš pažiūros lengvus pratimus atlikti vandenyje nėra taip paprasta – konstatavo jų trenerė Kristina Butkienė. Niekas negalėjo likti abejingas vokalinio ansamblio pasirodymui. Iš širdies skambėjusios dainos uždegė žiūrovus ir po kelių posmų jau dainavo visa salė. Tai, ką pavyko išmokti, demonstravo anglų bei italų kalbų mokslus kremtantys senjorai, manantys, jog kiekvienas naujai išmoktas žodis, nauja frazė ne tik lavina atmintį, bet ir padeda iš arčiau pažinti kitų šalių gyvenimą. Nuskambėjusios karaokė šiomis kalbomis privertė visus suklusti ir net nustebti. Studentai dėkojo savo mokytojams už jų triūsą, linkėdami džiaugsmingų, sėkmingų ir laimės kupinų metų.

                      Pokalbiai ir diskusijos tęsėsi prie kavos puodelio. Po renginio visi skirstėsi sušildyti minties, kad kiti metai bus dar geresni, atneš naujas idėjas, bus dosnūs prasmingais darbais.

Vanda Petrauskienė, Senojo Kėdainių TAU klausytoja